Klassieke misosoep

1,5 liter water

stuk kombu (6 cm)

1 ½ ui, in halve maantjes

3 wortel, in fijne schijfjes

18 spruiten, gehalveerd

6 el rijst- (of gerst)miso

¾ el gembersap

 

Breng het water in een kookpot aan de kook met een stuk kombu. Voeg eerst de ui toe en kook gedurende 5 minuten. Voeg daarna de wortel en de spruiten toe en laat nog 3 minuten koken. Ten slotte voeg je de wakamévlokjes toe en laat je het geheel nog 3 minuten koken.

Los ondertussen de miso en het gembersap op in 6 el van het kookvocht en voeg dit toe aan de soep. Neem de kookpot van het vuur en laat de soep nog 3 tot 5 minuten trekken voor je ze opdient.

Werk de misosoep af met fris groen, zoals peterselie, pijpajuin of waterkers.

Deze soep is nog verwarmender als je vertrekt van aangestoofde groenten.

 

Lust je geen spruiten? Vervang deze dan door bloemkool (1/4 bloemkool in fijne roosjes).

TIP! Kijk naar het seizoen en pas aan naargelang de groenten die op dat moment groeien.