Ik ben Kim, partner van Thijs en samen zijn wij de ouders van Nora (augustus 2013) en Fee (januari 2016).

Ik ben eigenlijk uit noodzaak in het babydragen gerold. Onze eerste dochter was een ‘huilbaby’ en al snel kocht mijn man een rekbare doek om haar te dragen.
Wat begon als noodzaak, evolueerde al snel in een passie. Ik kon huishoudelijke taken doen èn er ten allen tijde zijn voor mijn prachtige dochter. Ze genoot (en geniet) zichtbaar van ‘gedragen’ te worden.
Toen ze wat ouder werd, ging ik op zoek naar mijn eerste geweven doek en leerde ik verschillende knooptechnieken. Het internet bood veel aan, héél veel… Helaas ook foute informatie en draagtechnieken (en zelfs draagsystemen) die niet ergonomisch zijn.

Zo kwam ik op het idee om zelf een opleiding te volgen om toekomstige mama’s (en papa’s) te begeleiden in deze uitgebreide, maar prachtige ‘knoopwereld’.
Op 5 juli 2014 behaalde ik mijn diploma als draagconsulente, via de gerenommeerde Trageschule Dresden.
Op 15 maart 2015 volgde ik de driedaagse vervolgopleiding waar we heel wat knopen uitdiepten, nieuwe technieken aanleerden en workshops leerden geven.

Ondertussen stond ik niet stil: in 2015 richtte ik samen met vroedvrouw Sharon Deman ‘Mama’s café’ op, waar we maandelijks samenkomen met mama’s en mama’s to be. Telkens wordt er een thema behandeld waar we zelf achter staan: borstvoeding, natuurlijk bevallen, dragen, gezonde babyvoeding, natuurlijke huisapotheek, babymassage, gezonde kindervoeding, …

Ik startte in 2015 een vierjarige opleiding tot voedingscoach, zodat ik mensen ook via deze weg een stapje verder kan helpen naar een gezond lichaam.

In 2016 kwam ons tweede prinsesje thuis ter wereld en zo kunnen we weer volop genieten van al het moois dat deze bewuste visie te bieden heeft.

Gezonde voeding in al zijn facetten liet mij niet los, waardoor ik gedreven was om iets te doen hiermee. Ik kreeg zo vaak de vraag ‘hoe doe jij dat toch met twee kleine kindjes? Wat is jouw geheim om zo slank te blijven? Hoe kan je nu elke dag gezond koken èn gaan werken? …. Zo groeide het idee om deze kennis te delen en ontstond mijn eerste kookboek, Soul Kitchen. Ik schreef deze schat aan informatie samen met mijn schoonzus, Tine Tomme.

Contact

facebook

Kim Vercoutere

Email

kim_vercoutere@hotmail.com

Phone

0478/673942