Het belang van dragen

9 maanden lang zat je kleine schat veilig geborgen in je buik. Eens geboren, komen ze in een totaal nieuwe en (voor hen) vaak vreemde of angstaanjagende wereld terecht. Door te dragen, ontdekt je lieveling de wereld vanuit een veilige plek, dicht bij mama of papa. Je stelt je baby gerust door je ademhaling en stem. Op die manier voelt hij zich ontspannen en kan hij in vertrouwen de wereld leren kennen.

Een draagdoek is een erg praktische en vooral gezonde manier om je kindje te dragen. Je baby wordt gedragen in de M-houding of kikkerhouding, wat een fijne en vooral ergonomische (!) houding is.

Ook voor jezelf is het erg aangenaam aangezien je het gewicht mooi kunt verspreiden over je rug en heupen. Zo kan je je kindje langdurig dragen èn heb je je handen vrij!

Bij mij kan je terecht om verschillende draagdoeken en –systemen te testen, een knoop grondig aan te leren, veilig te leren dragen, een fijne draagzak aan te kopen en alles wat met dragen te maken heeft!

Info en Tarieven

Informatieve sessie – Zwangerschapsconsult

Ben je zwanger en wil je weten welke draagsystemen er zo allemaal bestaan? Ben je nieuw in de draagwereld?

Wil je graag de verschillende soorten eens in het echt bekijken en passen? Dan ben je van harte welkom voor een informatief consult. Tijdens dit consult geef ik de nodige achtergrondinformatie over ergonomisch en uiteraard veilig dragen.

Je leert hier geen knooptechniek aan, wel leer je allerlei dragers en doeken kennen en ontdek je wat bij jou persoonlijk past. Ik beantwoord met plezier al jouw vragen.

Duur: anderhalf uur – Prijs: 60 euro

Personen: max. 2

Individueel knoopconsult

Tijdens een individueel consult leer je een knoop volledig aan. Dit kan met een rekbare of een geweven doek zijn. We spreken op voorhand af welke knoop je graag wilt leren. Er is keuze tussen buik-, heup- of rugdragen.

Ik toon altijd eerst voor hoe je moet knopen en daarna oefenen we samen. Dit oefenen gebeurt met een speciale draagpop (een verzwaarde pop). Als je eenmaal zeker bent, dan kan je oefenen met je kindje (als hij/zij ook aanwezig is).

Als je kindje mee is, is het handig dat er iemand op hem/haar kan passen, zodat jij je volledig op het knopen kunt concentreren.

Duur: anderhalf uur – Prijs: 60 euro

SSC-consult (Soft Structured Carrier = draagzak)

Je zou graag dragen maar ziet het niet zitten om te knopen? Je hebt een draagzak, maar je kunt er geen vriendjes mee worden? Boek dan een SSC-consult. Hier kan je verschillende ergonomische draagzakken uittesten en grondig bekijken. Ik leg ook uit waar je moet op letten bij het gebruiken van een draagzak, bovendien geef ik ook alle voor- en nadelen van bepaalde merken of zakken mee.

We oefenen met een draagpop tot je je zeker genoeg voelt om met je eigen kindje te proberen.

Duur: anderhalf uur – Prijs: 60 euro

Informatieve sessie in groep

Het is ook mogelijk om een informatieve sessie in groep te organiseren. Een groepje met zwangere vriendinnen, een vriendenkliekje met interesse voor dragen, …

Tijdens deze voorstelling toon ik je een aantal draagsystemen en verschillende doeken. Je krijgt de kans elk systeem van dichtbij te bekijken en vragen te stellen.

Leuk idee voor een babyshower!

Duur: anderhalf uur – Prijs: afhankelijk van aantal deelnemers (varieert tussen 10-15 € per persoon)

Kort consult

Je hebt al ervaring met knopen, maar wil een bepaalde knoop nog perfectioneren? Bij dit consult kijk ik mee hoe je knoopt en proberen we deze echt op punt te stellen.

Duur: 30 min – Prijs: 25 euro

Geschenkconsult

Ken je iemand die graag wil dragen? Dan is een geschenkconsult HET ideale cadeau!

Er zijn verschillende mogelijkheden, mail gerust voor verdere informatie!

Handig om te weten

* Per extra halfuur, reken ik €20 euro aan.
 

* Heb jij meer tijd nodig om iets aan te leren, wil je graag extra lang oefenen, wil je een opvolgconsult of een opfrissing? Dat kan allemaal.

* Aarzel niet om mij te contacteren bij verdere vragen. Wil je graag nog een andere vorm van consultatie, geen probleem, samen bekijken we wat eventueel nog kan voor jou.

Doeken en Draagzakken

Er bestaan tal van draagsystemen. Ik som even kort een aantal belangrijke categorieën op, maar voor een uitgebreide kennismaking, adviseer ik een informatief consult.

• Rekbare doeken

• Geweven doeken

• Ringslings

• Ergonomische draagzakken

Verkoop

Alle doeken en draagzakken van Babylonia zijn bij mij te verkrijgen. Stuur gerust een berichtje voor meer info of maak een vrijblijvende afspraak.