Een gezonde snack in de peuterklas

Toen de lieve juf van mijn jongste (peuter van 3 jaar) me vroeg of ik een gezond hapje of vieruurtje kon bedenken voor in de klas, moest ik even nadenken. Ik ben natuurlijk heel blij dat de juf bewust stilstaat bij de gezondheid van de kinderen en actief mee nadenkt om gezonde alternatieven aan te bieden! Top!

Nu het hapje of vieruurtje…  Ik wou uiteraard iets zonder geraffineerde suiker, zuivel of vlees. Voor de kindjes moest het ook eenvoudig zijn om samen te maken en het thema waarrond ze werken is ‘winter’…  Ik gaf enkele suggesties en we kwamen op het idee om sneeuwmannen te maken van marsepein. De oogjes worden gemaakt van gesmolten (suiker- en zuivelvrije) chocolade, aangezien ik kleurstof ook wil vermijden. Alleen het beste is goed genoeg voor de kindjes!

 

 

Hoe maak je deze sneeuwmannen nu?

Ingrediënten

1 cup amandelmeel

¼ cup rijststroop

 

Meng het amandelmeel met de stroop tot je een kneedbaar ‘deeg’ hebt. Daar kan je nu stukjes van trekken en zo balletjes rollen. De chocolade smelt ik au-bain-marie en met een tandenstoker maak ik zo oogjes, knoppen van een jas, … Als ‘neus’ gebruikte ik een stukje wortel 🙂

Dit is een heel leuke, creatieve activiteit om samen met de kindjes te doen en heel wat gezonder dan de marsepein die je in de winkel kunt kopen! Qualitytime èn een lekker hapje achteraf. win-winsituatie dus!

Tip: je kunt de marsepeinballetjes in allerlei smaken wentelen, bijvoorbeeld sesamzaadjes, gehakte noten, cacaopoeder, …